19 February, 2015

Benelux travel part-3 Köln & Luxembourg

Çookk tembel bi insan oldum sanırım.
Benelüks tatilimin kalan kısımlarını paylaşamadım bir türlü. İşte şimdi Köln ve Lüksemburg'tan karelerle geri dönüyorum millet!

Son yazımda, turun ikinci kısmı olan Paris'teydim sizlerle. Oradan Lüksemburg'a geçerken arada, bir Almanya şehri olan Köln'e de şöyle bir uğradık. 
Köln'den aklımızda kalan tek şey gotik mimarisinden dev bir katedral. Ve hemen aşağıda 3. fotoğrafta görülen el yapımı biraların yapıldığı meşhur bira evi Früh... 

Köln'de dikkatimizi çeken ve gerçekten sinir olduğumuz bir konu ise merkezde dolaşılmadık sokak ve cadde bırakmamamıza rağmen biraz soluk almak için bile tek bir bank/park bulamamış olmamız.
Bu durumu da durmadan çalışmayı benimsemiş olan alman kültürüne bağladık :)))




















Ve Lüksemburg!
Bu zamana kadar gördüğüm nadir doğa harikası şehirlerden biri, fotoğrafları görünce bana hak vereceksiniz.



Lüksemburg vergisi çok düşük bir ülke olduğundan sokakların her bir yanında birbirinden lüks arabalar görebiliyorsunuz. Gıda, tekel vb aklınıza ne gelirse sudan ucuz. Bizde bunu fırsat bilip Türkiye'de 3 katından fazlaya mal olan bir çok ürün alarak mutlu olduk. Vatandaşlık görevi denen ve vergiyle sırtına yük üzerine yük bindirilen ayrıca yaşam standartı açısından insan hayatına bakıldığında o vergilerin geri dönüşü asla olmayan bir düzenden sonra Lüksemburg cennet gibi geldi bize. Böyle yerleri görünce insan ister istemez bir kıyaslama yapıyor ve ne yazık ki sonuç hiç hoşunuza gitmiyor.
Neyse, güzel şeylerden bahsetmeye devam edelim, işte şehrin "eski" kısmından manzaralar...


























Sokakta dolaşırken Gerry ile de karşılaştık, galiba Tom'dan kaçıyordu :)))) Bakalım aşağıdaki fotoğrafta onu bulabilecek misiniz? :))



































Kocaman bir kaleden şehir Lüksemburg!
Aşağı doğru inip evlerin bahçelerinin arasında dolaştığınızda bakın nelerle karşılaşıyorsunuz...























Tembellik etmezsem son durak Amsterdam turu bilgilerini de paylaşacağım yakın zamanda :)

Sevgiler...



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...