20 May, 2015

A special place in istanbul



Herkese merhaba,

Bu sefer İstanbul'da özel bir semtle, iki gün önce yaptığım küçük Kuzguncuk gezisinden notlarla karşınızdayım.
Her ne kadar metropoldeyiz, nefes alamıyoruz desek de aslında İstanbul, içinde birçok kültürü barındıran, binbir değişik yüze sahip bir şehir. Üsküdar'a bağlı Kuzguncuk da tarihi hatırlatan, restore edilmiş eski şirin evlerle dolu küçük sokakları bulunan sakin bir semt. Sokaklarında dolaşırken şehrin kargaşasından uzaklaşıyor ve kendinizi bambaşka biryerde hissediyorsunuz.






Bu küçük gezi sonrası dinlenmek için mekan aramadık, çünkü çalışıp gitmiştik :))

Buradan detaylarına ulaşabileceğiniz Zahir Restaurant & Cafe semtle uyumlu menüsü ve atmosferiyle bizi kendine hayran bıraktı. Hemen cadde üzerinde ve ulaşımı çok kolay bir konak burası. Az ve öz Osmanlı yemeklerinden oluşan bir menüye sahip. Fakat "maklube"nin en önerilen ve special diyebileceğimiz bir ayrıcalığı mevcut :)) Denedik ve kesinlikle şöhretinin hakkını verdiğini söyleyebilirim. Üzerine de şöyle missss gibi bir şerbet içiyorsunuz. Böylece sokaklarda dolaşırken ihtiyacınız olan enerjiyi tümden karşılıyorsunuz :))









Misss gibi bir gündü ve bana çok iyi geldi diyebilirim.
Maklube ve şerbetin dışında aklımda kalan ise, restore edilmiş eski evlerin sahiplerinin, düğün çekimlerinin vazgeçilmez mekanı olmaktan bıkmalarından dolayı türlü arayışlara yönelmeleri :))) Bu ne demek mi? Şöyle ki; gezerken evlerin kapılarının üzerinde çeşitli notlar ve panolar görüyorsunuz çekim yapılmasını istemediklerini gösteren. Beni en çok güldüren ise "burada fotoğraf çektiren çiftler ayrılıyor" notuydu :))) Ev sahipleri nasıl bıktıysa artık... Haklılar da ama... Kim kapısının önünde her daim tanımadığı insanlar ve onların gürültüsünü çekmek ister ki :)))






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...